Mannenhuid

Een veelgehoord fabeltje luidt dat de huid van mannen alleen koud water, wat zeep en prikkende aftershave nodig heeft. Dat is onjuist!

De mannelijke huid is dikker en heeft ruimere poriën dan de huid van vrouwen, en produceert bovendien tweemaal zoveel talg. Dit zorgt er dan wel voor dat de mannelijke huid minder snel verouderd , maar wanneer de huid eenmaal verouderd, zijn de rimpels extra diep. Bovendien hebben mannen vaak last van ingegroeide baardharen, en verstopte talgklieren door oververhoorning van de huid. De huid van mannen is kwetsbaarder dan de vrouwenhuid, doordat het afweermechanisme van de zuurmantel sneller verstoord is.

Daarom heeft de mannenhuid juist een regelmatige, op het huidtype afgestemde behandelingen en producten nodig.

Mannenhuid verzorgen en onderhouden

In de salon zijn er behandelingen samengesteld speciaal voor de mannenhuid. Deze zijn geschikt voor verschillende huidtypes, voor jong en oud en voor zakenman tot huisvader. Alle behandelingen worden aangepast naar het huidtype, wensen en huidproblemen, daarom is iedere behandeling op maat gemaakt. Om de conditie van de huid op peil te houden is het van belang om thuis ook de juiste producten te gebruiken.

  • MAN extra behandeling : voor extra resultaat kies je voor deze behandeling, de huid wordt intensief gereinigd door gebruik te maken van een fruitzuurpeeling en een intensief werkend derma-fleece masker, waardoor je langer plezier hebt van het huidverbeterende resultaat van de behandeling. En een ontspannende gezichtsmassage.
  • MAN vitaal behandeling: bij deze behandeling krijg je een scrub, welke de opperhuid ook dunner maakt, maar minder intensief is als de fruitzuurpeeling, en een gel of creme masker.

Met de massage wordt er rekening gehouden met de baardgroei. Het is verstandig om op de dag dat je de afspraak hebt, je baard niet te scheren, dit om irritatie te voorkomen.