Vanaf mijn jonge jaren wilde ik al schoonheidsspecialiste worden

In het examenjaar van mijn middelbare school werd er “geadviseerd” om voor een andere opleiding te kiezen, omdat het telefoonboek al volstond met schoonheidsspecialistes. Dit advies heb ik helaas opgevolgd.

Na verkeerd gekozen opleidingen ben ik gaan werken in een drogisterij. Ik heb dit jaren met plezier gedaan. Op mijn 25ste besloot ik alsnog de opleiding tot schoonheidsspecialiste te volgen.

Vijf dagen werken en één dag in de week naar school, dat was best pittig. Direct na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken in een groot beautyinstituut. In 2008 heb ik de keuze gemaakt om voor mijzelf te beginnen.

Nu ben ik trots op mijn professionele salon aan huis, en de reis die ik heb gemaakt om te komen waar ik nu ben en waar ik voor sta!

En dat is klanten helpen met (terugkerende) huidproblemen. Hiervoor heb ik een eigen methode ontwikkeld, de FlowBoost+ methode, om de onzichtbare blokkades die deze problemen veroorzaken op te lossen of te verminderen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor blijvende huidverbetering.

Ook help ik vrouwen met kanker op weg naar een gezonde huid tijdens en na hun ziekteproces.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidverbeteringen

Een gediplomeerd schoonheidsspecialiste voldoet aan de geldende richtlijnen voor de schoonheidsverzorgingsbranche. Om kennis up-to-date te houden bezoek ik beurzen, regiobijeenkomsten van onze brancheorganisatie en lees ik veel vakbladen. Ook volg ik nog heel regelmatig trainingen, workshops en cursussen, zodat ik op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidverbeteringen.

Dermatologische kennis

Door de toename van verschillende huidproblemen vind ik het belangrijk dat je als schoonheidsspecialiste beschikt over dermatologische kennis en daarnaast is het heel belangrijk om huidaandoeningen te herkennen en er voorlichting over te geven. Vandaar dat ik de opleiding “Dermatologie voor schoonheidsspecialisten” heb gevolgd. De lessen worden gegeven door dermatologen, en is een professionele opleiding met actuele informatie. Door deze opleiding kan ik huidaandoeningen sneller herkennen en doorverwijzen naar de huisarts.

Specialisatie Acne

Beauty&Skincare Spijkenisse is in het bezit van de specialisatie Acne, waardoor behandelingen geheel of gedeeltelijk voor vergoeding in aanmerking kunnen komen. Maar dit is per zorgverzekering verschillend en kan nagevraagd worden bij de zorgverzekeraar. Het kan ook zijn dat er een verwijzing nodig is van de huisarts.

Professionele producten

In de salon word er gewerkt met de professionele producten: LOOkX skincare, IK SKIN PERFECTION en LOOkX make-up.