Oogcontourbehandeling
DE MOOISTE LOOK IS EEN FRISSE BLIK!
Kies voor een behandeltraject voor het verminderen van wallen, kringen en kraaienpootjes.
Last van wallen, kringen en kraaienpootjes?
Het is heel vervelend om last te hebben van huidproblemen rond het oogcontour. het is heel zichtbaar in het gezicht en vaak wordt je er ook op aangesproken door andere, met opmerkingen als: ”heb je niet goed geslapen? ben je moe? ben je te laat naar bed gegaan?” Maar zelf kan je dit ook als heel storend ervaren, bijvoorbeeld als je je spiegelbeeld ziet met donkere kringen en/of wallen, alsof je vermoeid bent, maar dat je je juist fit en goed voelt.
Hoe ontstaan wallen, kringen of kraaienpootjes.
Ten eerste belangrijk om te weten dat de huid van het oogcontour 4x dunner is dan de rest van het gezicht en dat het heel weinig talgklieren bevat. Ten tweede is de oogspier een platte spier en is direct bevestigd aan de huid, waardoor het niet de ondersteuning heeft van een bot. Ten derde, als je daarbij bedenkt dat we ongeveer 10.000 keer per dag knipperen, dan is de kans op kraaienpootjes heel groot. Dit alles bij elkaar maakt dat de huid rond de ogen een gevoelige huid is.
Wallen onder de ogen
Wallen is een verdikking onder de ogen, van vet en vocht. Het kan voorkomen met alleen vet, of alleen vocht, maar meestal is het een combinatie van beide.
Vetopslag onder de ogen fungeert als een stootkussen voor de ogen, maar is normaal niet zichtbaar. Het ontstaan van volumineuze wallen is onderdeel van het ouderdomsproces, bindweefsel wordt zwakker, elasticiteit gaat achteruit en dan komt zwaartekracht ook nog om de hoek kijken…
Een grote factor in het ontstaan van wallen is ook erfelijkheid, als één van je ouders last heeft van wallen onder de ogen is de kans groot dat jij ze ook krijgt, maar ook je leefstijl, en dan bedoel ik niet na een nachtje doorhalen, maar structureel slaaptekort, teveel alcohol, roken en teveel zout eten geeft een verstoorde vochtbalans en dat zie je ook onder je ogen. Allergische reacties geven ook een zwelling, en als dit te vaak en langdurig gebeurt dan wordt de huid te vaak opgerekt en kan vocht zich ook makkelijker ophopen of wordt de vetopslag zichtbaar in de vorm van een wal.
Gek genoeg kan je ook wallen krijgen van te lang slapen. We hebben het allemaal wel eens gehad, lekker lang uitgeslapen, maar toch wallen onder de ogen. Dit trekt meestal wel weer weg, maar kan ook structureel worden net als slaaptekort.
De oplossing voor het verminderen van wallen zijn behandelingen van het oog met Manuele Lymfedrainage. Omdat het vaak een combinatie is van vocht en vet, kan het vocht worden afgevoerd richting de lymfe en wordt de wal minder dik en opvallend. Het vet in de wal gaat NIET weg, dit kan alleen door een chirurgische ingreep.
Kringen onder de ogen
Bij kringen is het donker onder de ogen, je kan het zien als een schaduw en het kan bruin, zwart of blauwig doorschijnen onder de huid. Omdat de huid onder de ogen zo dun is, zijn de bloedvaten zichtbaar, dit is het aderlijk bloed wat niet wordt afgevoerd doordat er een slechte of geen circulatie is. Ook kunnen donkere kringen ontstaan door een ijzer te kort. En natuurlijk ontstaan donkere kringen ook door vermoeidheid.
Dan is er nog periorbitale hyperpigmentatie, dit is het aanmaken van meer melanine (pigment), komt vooral voor bij mensen met een donkere huid, dit is lastig te behandelen, alleen te camoufleren.
De oplossing voor het verminderen van donkere kringen is het verbeteren van de circulatie onder het oog door intensieve massage gecombineerd met Manuele Lymfedrainage om de afvalstoffen die vrij zijn gekomen door de intensieve massage snel af te voeren naar de lymfe.
Kraaienpootjes
Dit zijn rimpels onder en naast het oog, het zijn mimische rimpels (van de mimische spieren) en worden ook wel lachrimpels genoemd. Deze ontwikkelen zich als eerste en zijn ook al jonge leeftijd te zien.
De oplossing voor het verminderen van kraaienpootjes is eigenlijk voorkomen dat je ze gaat ontwikkelen! Deze behandeling bestaat uit intensieve massagegrepen.
Ook zijn er de droogterimpels, deze ontstaan door vocht tekort en deze zijn het makkelijkst op te lossen door meer water te drinken en een goede oogcreme te gebruiken en regelmatig een oogmasker toe te passen om deze lijntjes te verminderen.
Wees voorzichtig met het oog en zijn contour! Juist doordat de huid rond het oog zo dun is, wil je juist voorzichtig zijn met wrijven, jeuk en make-up verwijderen. Liever gebruik je geen waterproof mascara, omdat je bij het verwijderen hiervan flink moet boenen. Minerale oog make-up is het fijnste voor het oog, omdat je deze lichtvochtig kan aanbrengen. Vette texturen doen oogleden opzwellen , beter is te kiezen voor een meer vloeibare of frisse formule. Dat is gelijk de reden om een oogproduct te gebruiken in plaats van een dag of nachtcreme. Dag of nacht creme’s zijn voller van structuur en trekken niet zo snel in rond het oogcontour, waardoor het product in het oog kan komen en juist problemen kan geven.
Voor het beste resultaat heeft een enkele behandeling van het oogcontour weinig effect. Daarom worden de oogcontourbehandelingen alleen aangeboden in een traject.
Hoe dit werkt?
- Stuur een e-mail, met daarin de wens “een frisse blik”
- We bespreken jouw behandeltraject
- Jij laat je ogen weer stralen!