Gedurende je leven ondergaat je lichaam vele veranderingen. De overgang is een periode waarin de veranderingen zich opstapelen, dat heeft ook invloed op de huid. Er ontstaan diepere rimpels, de elasticiteit van je huid vermindert en je huidconditie kan veranderen. Zo is een huid in de overgang vaak droog. Beauty&Skincare Spijkenisse helpt je graag een fitte en evenwichtige huid te krijgen, óók tijdens de overgang.

De overgang

De overgang begint meestal tussen je 45ste en 55ste jaar. In deze jaren laat je lichaam de vruchtbare periode achter zich. Tijdens de overgang maakt je lichaam minder oestrogeen aan. Daardoor krijg je last van hormoonschommelingen. Klachten die daarmee gepaard gaan, zijn bijvoorbeeld de welbekende opvliegers, maar ook slaapproblemen en gewrichtsklachten.

Invloed op de huid

De hormoonschommelingen kunnen daarnaast ook de huid uit balans brengen. Zodra er minder oestrogeen wordt geproduceerd, gaat je huid sneller verouderen. Dat komt doordat er vanaf dit moment van nature minder collageen en elastine wordt aangemaakt. Deze stoffen zijn verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Zodra de productie afneemt, vertoont de huid diepere rimpels en verslapping tevoorschijn. Ook wordt de huid vaak droger en kan doffer ogen. Huidproblemen als deze komen veel voor, maar er zijn ook manieren waarop je de huid langer fit kunt houden.

Tips voor thuis

Aan de overgang zelf is niet veel te doen, wel kun je de huid zo goed mogelijk verzorgen en beschermen om zichtbare veroudering te beperken.

  • Zeg vaarwel tegen sigaretten: roken is een grote boosdoener als het gaat om huidveroudering. Het vernauwt je bloedvaatjes, waardoor je huid grauw en rimpelig worden.
  • Bescherm tegen de zon: wist je dat bijna tachtig procent van de huidverzorging door de zon komt? Dat betekent dat het belangrijk is de huid tegen schadelijke uv-straling te beschermen. Gebruik dagelijks minimaal een zonnebrand met SPF 30, of kies voor een moisturizer of make-up met SPF 30.
  • Goede verzorging: tijdens de overgang is je lichaam in de war. Een gezond eetpatroon en voldoende slaap kan helpen dit proces iets minder lastig te maken. Ook voor de huid is dit belangrijk, voldoende rust, vitaminen en hydratatie zijn essentieel om verdere oneffenheden te voorkomen.

Huidverzorging op maat

Als jij je huid in de overgang effectief wilt aanpakken, help ik je bij Beauty&Skincare Spijkenisse graag verder. In de overgang stelt je huid hogere eisen. Het is belangrijk dat je huid de juiste werkstoffen binnenkrijgt. De LOOKx Skincare producten kunnen hierbij ondersteunend zijn. Ook kies ik graag voor krachtige anti-aging op basis van retinol. Dit ingrediënt stimuleert de huid bij celvernieuwing en huidherstel. Samen werken we ernaartoe dat jij je weer goed voelt over je huid!

Beauty & Skincare Spijkenisse

Naast producten tegen huidveroudering, sta ik ook voor je klaar bij andere huidproblemen. Zo kan ik behandelen tegen pigmentvlekken of kalmerende producten aanraden voor de (over)gevoelige huid. Ook zijn er diverse mogelijkheden op gebied van huidverbetering na een lange periode ziekte en ben ik gespecialiseerd op het gebied van manuele lymfedrainage en borstgezondheid. Neem gerust contact op.

Huidproblemen: https://schoonheidssalonspijkenissesandra.nl/behandelingen/
LOOKx Skincare: https://schoonheidssalonspijkenissesandra.nl/behandelingen/lookx-skincare-behandel-keuze/
Beauty & Skincare Spijkenisse: https://schoonheidssalonspijkenissesandra.nl/