Gedurende een langere tijd stress ervaren is voor niemand fijn. De spanningen, piekerende gedachtes, het gebrek aan energie, het heeft allemaal invloed op je lichaam en daar zit je niet op te wachten. Ook de huid kan hieronder lijden. De gestreste huid oogt vermoeid, futloos en kan onzuiverheden vertonen. Zaak om jezelf van wat liefdevolle tijd en aandacht te voorzien. Daar help ik je bij Beauty&Skincare Spijkenisse graag bij.

Belang van rust bij gestreste huid

Een nachtje slecht geslapen? Waarschijnlijk merk je het gelijk in de spiegel. Wanneer je lichaam onvoldoende rust krijgt, heeft de huid niet genoeg kans om zich te herstellen. Donkere cirkels en wallen zijn het gevolg. Een schoonheidsslaap is daarom geen mythe. Genoeg rust kan zeker helpen om een mooie huid te krijgen. Maar dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. In drukke, stressvolle periodes is het veel moeilijker om een goede slaaphygiëne te bewaken. Maar ook kan het moeilijker zijn om in of door te slapen door een gespannen of gejaagd gevoel.

Wat is een gestreste huid

Als je een druk schema hebt, kan stress er ook voor zorgen dat de huidfuncties niet optimaal functioneren. Het lichaam maakt dan meer cortisol aan. Dit hormoon houdt ons scherp, maar verstoort ook de barrièrefunctie (ook wel beschermingsfunctie) van onze huid. Hierdoor wordt de huid vatbaarder voor bacteriën, wat ertoe leidt dat klachten toenemen. Ook heeft stress een negatief effect op de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Deze stofjes houden onze huid stevig en soepel. Maar ook gaat de celdeling minder snel, terwijl door celdelingen de huid jong en elastisch blijft. Met andere woorden, de huid gaat er sneller ouder uitzien.

Invloed stress op pigment

Daarnaast kan stress invloed hebben op de verdeling van de pigmentcellen. De hoeveelheid van pigment bepaalt de kleur van de huid. Wanneer je veel stress hebt, kan het zijn dat de pigmentcellen minder goed over de huid verdeeld worden. Ook de productie van deze cellen wordt minder constant, waardoor er witte en donkere vlekken ontstaan. Pigmentvlekken kunnen de huid ouder doen ogen dan dat je in werkelijkheid bent.

Advies van de specialist

Zaak dus om voldoende ontspanning te zoeken en je lichaam de aandacht te geven die het verdient. Net zoals we ons lichaam op conditie proberen te houden door regelmatig te sporten, gezond te eten en te ontspannen, is het ook belangrijk om op je huidconditie te blijven letten voor een mooie huid. Ook als je verschillende klachten hebt is het fijn te weten dat aan je huidconditie altijd valt te werken. Bij Beauty&Skincare Spijkenisse help ik je graag bij het vinden van de juiste verzorging en behandeling.

Huid in balans

Vaak is het vooral belangrijk de huid weer in balans te brengen. In feite heeft je huid een goede ‘therapie’ nodig om het verlies van de huideigenschappen te voorkomen. Maar wanneer je er al mee kampt, kunnen bepaalde behandelingen, producten en een gezonde levensstijl de huid vitaler en fitter maken. Een goed begin is meer rust te nemen, de tijd nemen om de huid dagelijks te reinigen en te verzorgen, voorzichtig om te springen met zonlicht en gezond te eten. Maar meer tijd nemen voor jezelf kan natuurlijk ook aan de hand van een bezoek aan de huidspecialist. Middels een VIP-traject help ik je huid bij een kickstart naar meer evenwicht én heb je een moment om even helemaal te ontspannen.

Nieuwsgierig?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar een huidbehandeling of -advies? Dan help ik je graag in mijn salon Beauty&Skincare Spijkenisse. Om meer te weten over wat ik voor jou en je huid kan betekenen, neem gerust contact op. Ook wanneer je kampt met huidproblemen door ziekte, zoals kanker, kan ik je ondersteunen. Je bent van harte welkom.