Iedere vrouw heeft eens in de zoveel tijd last van pijnlijke, gevoelige borsten. Meestal zien we dit als normaal, als iets dat erbij hoort. Het gaat vanzelf wel weer over. Bovendien is het niet een onderwerp waar vrouwen vaak over praten, behalve wanneer er sprake is van ziekte. Borstgezondheid is daarmee vaak een ondergeschoven kindje. Toch hoef je ongemak en pijn niet voor lief te nemen. Gezonde borsten horen namelijk geen pijn te doen!

Klachten

In je borsten bevinden zich verschillende soorten weefsels. In het borstweefsel vind je klierweefsel en vetweefsel waar afvalstoffen gemakkelijk worden opgeslagen. Deze afvalstoffen moeten uiteraard ook afgevoerd worden. Soms lukt dit niet (voldoende), waardoor klachten ontstaan. Vlakbij de borsten, in de oksels, zitten lymfeklieren die ook klachten kunnen veroorzaken. Lymfeklieren zijn bestrijders tegen bacteriën, ziektes en ontstekingen. Wanneer de klieren worden gehinderd, kunnen laaggradige ontstekingen ontstaan.

Ritmische massagetechniek

Wanneer bloeddoorstroming en afvoer van afvalstoffen moeizaam gaat, kun je last krijgen van pijn of irritaties. Manuele lymfedrainage is een techniek waarmee deze klachten kunnen worden verminderd. Dit is een zachte, ritmische massage die de doorstroming van afvalstoffen stimuleert. Ook draagt de massage bij aan het verminderen van eventuele ontstekingen, waardoor pijn en gevoeligheid verdwijnen. Het is daarbij een geheel vrouwvriendelijke behandeling doordat de conditie van het borstweefsel op een zachte manier wordt verbeterd.

Even doorheen bijten

Nelleke (32) onderging een manuele lymfedrainage. Ze vertelt dat ze voorheen zelden omkeek naar haar borsten, op het kopen van lingerie na. ‘Ik nam de overgevoeligheid voor lief. Gewoon doorheen bijten, zei ik altijd tegen mezelf. Toch begon het mij op een gegeven moment echt dwars te zitten, al helemaal toen ik begon met hardlopen. Ik sprak erover met een vriendin of zij hier ook wel eens last van had. Dat bevestigde ze, maar gaf aan dat ze recentelijk gelezen had over manuele lymfedrainage. Dat wekte snel mijn interesse, en ik besloot een afspraak te maken.’

Fijn gevoel

‘En wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Ik was eerst bang dat de massage pijn zou gaan doen, omdat ik al zolang rondloop met ongemak. Het bleek echter dat de massage heel zorgvuldig en zacht wordt uitgevoerd. Het was zelfs best ontspannend. We zijn nu een paar weken verder en ik kan gerust druk uitoefenen op mijn borsten. Ik voel helemaal geen pijn meer. Ik wil vrouwen meegeven niet te blijven zitten met pijnlijke borsten, want dat is onnodige pijn en daarmee enorm zonde.’

Professionele huidverbetering

Wil jij graag je borsten verzorgen door middel van een manuele lymfedrainage? Dan ben je bij Beauty & Skincare Spijkenisse aan het juiste adres. Naast het verbeteren van huidproblemen, bied ik ook behandelingen aan voor het verzorgen van de huid na kanker. Ben je nieuwsgierig? Kom gerust een keer langs in de salon of bel voor een afspraak.