Je voelt ze niet. Ze ziet ze niet. Maar toch zitten ze overal: de bacteriën, virussen en schimmels op je huid. Ze kunnen je goed ziek maken, ware het niet dat je huid ze buiten de deur weet te houden. Daarom is het belangrijk om je huid goed te blijven verzorgen. Wanneer je huid niet in goede conditie is, loop je het risico om ziek te worden. Hoe houd je de weerstand van je huid op peil? Bij Beauty & Skincare Spijkenisse help ik je graag.

Het nut van goede huidverzorging

Goede huidverzorging is van groot belang. Je huid vormt immers een barrière voor bacteriën, virussen en schimmels die je lichaam binnen proberen te dringen. Een gezonde huid zorgt er zo voor dat je minder snel ziek kunt worden. Hiervoor is het wel belangrijk om je weerstand op peil te houden. Wat zijn oorzaken van een verlaagde weerstand?

Voeding: belangrijk voor de huid

Je huid moet het doen met de allerlaatste restjes die uit je eten komen. De andere essentiële organen van je lichaam kunnen namelijk als eerste deze stoffen gebruiken. Je huid krijgt enkel wat er overblijft. Wanneer je weinig vitamines binnenkrijgt, komt er dus nog minder in je huid terecht. En dat zorgt er ook voor dat je huid minder weerstand biedt tegen binnendringers.

Invloed van stress op je huid

Stress heeft ook veel invloed op je huid. Dit heeft voor een groot deel met je nachtrust te maken. Wanneer je veel stress hebt, is de kans groot dat je slechter slaapt. Hierdoor kan je huid zichzelf ‘s nachts niet meer herstellen. Na een aantal nachten met rusteloze slaap raakt je huid in steeds slechtere conditie. Zo werkt de weerstand van je huid ook steeds minder goed, en verhoogt het risico op ziekte.

Wat kun je er tegen doen?

Het is belangrijk om je weerstand op peil te houden. Zo kan je huid alle ziektekiemen buiten de deur houden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Slaap voldoende. Je huid herstelt zichzelf terwijl je aan het slapen bent. Wanneer je nachten te kort zijn, kan je huid zichzelf niet voldoende herstellen.
  • Beweeg genoeg. Sporten zorgt voor een stressverlagend effect en verbetert de weerstand van je huid.
  • Verzorg je huid. Een goede huidverzorging maakt dat je huid minder snel beschadigd, droog of ouder wordt. Hierdoor houd je de weerstand van je huid (langer) op peil.
  • Let erop dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Eet dus genoeg groentes, fruit en vetten om je huid te ondersteunen. Vooral vitamine A, C en E zijn ondersteunend voor de huid.

Huidanalyse in de salon

Beauty & Skincare Spijkenisse heeft verschillende behandelingen om je huid weer in goede conditie te krijgen. Het is hiervoor natuurlijk belangrijk om eerst te bepalen wat jouw huidtype is, omdat verkeerde producten juist de problemen kunnen verergeren. Hiervoor maak ik gebruik van de SKIN-FACTS Huidanalyse. Hiermee wordt onder andere de vochthydratie, talgproductie, huidveroudering en elasticiteit gemeten.

Behandeling voor een goede weerstand

Na een huidanalyse kunnen we beginnen met een behandeling. Afhankelijk van wat jouw huid nodig heeft, biedt ik meerdere behandelingen aan. Neem bijvoorbeeld de gevoelige huid, waarbij ik een behandeling uitvoer met speciale producten om een gevoelige huid mee te verzorgen. Laat je verzorgen, neem contact met ons op!