Een cosmetische ingreep kan erg spannend zijn. Je hoopt dat het uitpakt zoals je je voorstelt en dat er geen vervelende complicaties ontstaan. Je wilt dan ook liever niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Gelukkig is er een behandeling die jou weer een stukje controle over de situatie geeft. Bij Beauty&Skincare Spijkenisse kun je dan terecht voor een manuele lymfedrainage, om bijwerkingen minder kans te geven.

Ooglift zonder zorgen

Staat er een cosmetische ingreep op de planning, zoals een ooglift? Het is dan een goed idee om van tevoren een manuele lymfedrainage te laten doen om je zorgen weg te nemen. Je verkleint hiermee de kans op vochtophoping en blauwe plekken. De massagetechniek zorgt er namelijk voor dat de huid zich beter kan herstellen en een verbeterd afweersysteem ontwikkelt. Aanraking met de huid stimuleert het onderliggende weefsel, waardoor de huid steviger wordt. Er wordt zo een sterkere lymfestroom in gang gezet, zodat vocht en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

Mogelijke bijwerkingen

Na een ooglift kan het voorkomen dat de lymfevaten verstopt raken. Als reactie op het beschadigde huidweefsel kunnen er vochtophopingen ontstaan (ook wel oedeem genoemd). Hierdoor zullen de oogleden er wat gezwollen uitzien. Ook kunnen er bloeduitstortingen en blauwe plekken ontstaan rondom het behandelde gebied. Dit zijn veelvoorkomende bijwerkingen die na een paar dagen wegtrekken. Als er klachten ontstaan ná de ingreep, kun je er ook voor kiezen om achteraf een manuele lymfedrainage te doen. Vochtophopingen rondom het behandelde gebied zullen dan sneller verdwijnen en minder zichtbaar zijn.

Ontspannende massage

Tijdens de manuele lymfedrainage worden eerst de lymfeknopen in de hals zachtjes gemasseerd, voordat het gezwollen gebied wordt aangepakt. Met ritmische bewegingen wordt de huid en het onderliggend weefsel gestimuleerd. Doordat de huidfuncties worden geactiveerd, wordt deze behandeling ook wel ingezet voor algehele huidverbetering. Zo kunnen huidproblemen als acne en eczeem op deze manier verholpen worden. Heb je last van een onrustige huid met rode vlekken, wallen of donkere kringen? Met MLD krijg je weer een zichtbaar mooie en gezonde huid terug. Voor het beste resultaat worden hiervoor meerdere behandelingen uitgevoerd.

Bijkomende voordelen

Als bijkomend voordeel heeft de MLD-behandeling, net als een reguliere massage, een kalmerende werking op je huid. Doordat alle spanning uit je lichaam trekt, zijn de effecten van een manuele lymfedrainage voelbaar over je hele lichaam. Je slaapt beter, ervaart minder stress en kunt hierdoor ook minder last hebben van pijntjes in je lichaam, zoals hoofdpijn. Het kan zelfs voor gezonder borstweefsel zorgen, waardoor pijnlijke en gevoelige borsten verleden tijd worden.