De overgang kan een hele happening zijn. Al op jongere leeftijd heb je wel een idee van wat het inhoudt, maar wanneer je er zelf mee te maken krijgt is het vaak toch anders. De opvliegers, hormonale schommelingen, onregelmatige menstruatie, van vrouw tot vrouw verschilt het waarmee je te maken krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld ook last krijgen van gevoelige borsten. Veel vrouwen accepteren dat, maar gezonde borsten hoeven geen pijn te doen.

Eerste symptomen

Vaak zijn de eerste symptomen van de overgang opvliegers. Terwijl het lekker fris buiten is en je collega’s warme truien dragen, heb jij het plotseling allesbehalve koud. De warmte trekt door je lijf en het zweet breekt uit. Je merkt dat je de neiging hebt je trui uit te trekken om maar af te koelen. Je hebt een opvlieger. Wanneer je in de overgang raakt, kan dat nog veel vaker voorkomen. Maar ook andere klachten kunnen de kop opsteken.

De overgang

De overgang is de periode waarin de menstruaties onregelmatiger worden en uiteindelijk uitblijven. Wanneer deze fase aanbreekt, is vaak erfelijk bepaald. Vaak ligt dit tussen het 45e en 55e levensjaar, in sommige gevallen is het eerder. Symptomen die hiermee gepaard gaan, zijn uiteenlopend. Denk aan de welbekende opvliegers, maar ook stemmingswisselingen, slecht slapen en spier- en gewrichtspijn. In zo’n periode is het belangrijk bewust om te gaan met je lichaam. Er zijn manieren om zo gezond mogelijk te zijn en klachten te minimaliseren. Hetzelfde geldt voor gevoelige borsten.

De oplossing

Heb je wel eens met anderen gesproken over klachten die bij de overgang horen en/of pijnlijke, gevoelige borsten? Vaak is het antwoord nee. Dit soort onderwerpen zijn onder veel mensen taboe. Dat is zonde! Door het te bespreken, kun je veel van elkaar leren. Ook wat mogelijke oplossingen zijn. Mocht jij last hebben van je borsten, dan kun je een manuele lymfedrainage overwegen. Bij Beauty & Skincare Spijkenisse nodig ik je dan eerst uit op een intakegesprek. Tijdens dat gesprek licht ik verder toe wat manuele lymfedrainage betekent voor je borstgezondheid.’

Vergeten kindje

Vaak zijn borsten het ondergeschoven kindje zijn als het gaat om verzorging en gezondheid. We kijken wel om naar de huid wanneer er klachten ontstaan, maar gevoelige borsten nemen we snel voor lief. Dat hoeft niet, want manuele lymfedrainage is een effectieve manier om klachten te verminderen. Deze behandeling verbetert de conditie van het borstweefsel en maakt eventuele pijnlijke knopen los. Na de behandeling neemt de pijn of gevoeligheid af en is de conditie van je borst sterk verbeterd.

Verlichtend gevoel

Heb jij ook klachten en ben jij benieuwd naar manuele lymfedrainage? Bij Beauty & Skincare ben je van harte welkom. Om je borsten gezond te houden, kun je regelmatig een behandeling inplannen. Neem gerust contact op voor meer informatie over onder andere borstgezondheid.