Huidproblemen kunnen heel vervelend zijn, omdat ze je gezicht ontsieren of voor jeuk of zelfs pijn zorgen. Daar wil je dan ook het liefst zo snel mogelijk vanaf. In mijn salon ontmoet ik regelmatig vrouwen (en mannen) die al van alles geprobeerd hebben. Zonder blijvend resultaat, want iedere keer komen de klachten weer terug. Met mijn zelf ontwikkelde FlowBoost+ methode kan ik hen vaak heel goed helpen. Ik krijg er regelmatig vragen over. In dit blog beantwoord ik ze voor je.

Waarom komen mijn klachten steeds terug?

Dat komt door onzichtbare blokkades onder je huid. Net als een bloedvatenstelsel heeft het menselijk lichaam ook een lymfestelsel. Dat bestaat onder meer uit een enorm netwerk van heel fijne lymfevaten. De vaatjes bevatten een heldere vloeistof die onder andere overtollige vloeistof en afvalstoffen naar je bloedbaan transporteren. Je kunt je voorstellen dat wanneer er in zo’n vaatje een blokkade optreedt afvalstoffen zich ophopen onder je huid. En dat uit zich in huidproblemen.

Waarom zie je die terugkerende huidproblemen niet bij iedereen?

Omdat er ook mensen zijn bij wie het lymfestelsel wel goed functioneert. Terugkerende huidproblemen zijn het resultaat van onzichtbare blokkades in je lymfestelsel. Door een trauma, littekenweefsel of een infectie kunnen de kleine klepjes in de lymfevaten, die het lymfevocht richting de bloedvaten stuwen, beschadigd zijn geraakt. Ze doen hun werk niet meer (goed) en er ontstaat een blokkade.

En dat kun je oplossen met de FlowBoost+ methode?

Ja, deze methode heb ik zelf ontwikkeld op basis van manuele lymfedrainage. Het is een heel zachte vorm van massage die er onder meer voor zorgt dat blokkades in je lymfestelsel, en daarmee steeds terugkerende huidproblemen, worden opgeheven.

Maar manuele lymfedrainage is toch iets voor mensen met kanker?

Het wordt inderdaad veel toegepast bij mensen die door hun behandeling tegen kanker last van lymfoedeem hebben gekregen. Maar mijn FlowBoost+ methode heeft daar niks mee te maken. Het is een behandeling die iedereen eigenlijk regelmatig zou moeten ondergaan, ook wanneer je geen huidproblemen hebt. Als een soort apk voor je huid. Het is ook een heel mooie techniek tegen huidveroudering, acne, eczeem of een gevoelige huid. En bovendien is het een heerlijk ontspannende behandeling en een mooie manier om te ontstressen.

Is één behandeling genoeg?

Wanneer je steeds terugkerende huidproblemen hebt, is de kans groot dat er (delen van) lymfevaatjes in je huid beschadigd zijn geraakt. Die hebben dus regelmatig een duwtje nodig om hun afvalstoffen te kunnen afvoeren. Meestal adviseer ik om in dat geval iedere vier tot zes weken langs te komen voor een behandeling, zodat je huid in balans blijft. Neem gerust contact met me op als je er meer over wilt weten.