Als we aan de menopauze denken, denken we vooral aan hormoonveranderingen, het uitblijven van de menstruatie en opvliegers. Maar wist je dat je huid in de overgang ook flink verandert? Ze wordt onder meer dunner, slapper, droger en is gevoeliger voor irritaties. Dat betekent dat je huid ook een andere verzorging nodig heeft. Met de volgende tips houd je je huid beter in balans.

Tip 1: zorg voor een gezonde levensstijl

De eerste stap om je huid in de overgang er beter uit te laten zien, is door er van binnenuit goed voor te zorgen. Dit bereik je door:

  • gezond te eten en te zorgen voor voeding die rijk is aan antioxidanten, gezonde vetten, vitaminen en mineralen
  • dagelijks voldoende water te drinken
  • voldoende lichaamsbeweging
  • stress te vermijden
  • voldoende slaap
  • te stoppen met gewoontes die slecht zijn voor je huid, zoals roken en alcoholgebruik

Tip 2: bescherm je huid (extra) tegen de zon

Een huid in de overgang verliest haar vermogen om effectief te reageren op blootstelling aan de zon. Daardoor loop je meer kans op zonnebrand en pigmentvlekken. Zorg dus altijd – ook als het bewolkt is – voor een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 en vermijd de zon op de heetste uren van de dag (tussen 11.00 en 15.00 uur).

Tip 3: ontdek wat jouw huid in de overgang nodig heeft

Als je de reclames op tv en in folders mag geloven, zijn er tal van producten handel die anti-aging effectief te lijf gaan. Maar is dat ook werkelijk zo? Of met andere woorden: weet jij waar jouw huid specifiek behoefte aan heeft? Want als jij voorheen een vette huid had, wil dat niet automatisch zeggen dat je huid deze eigenschappen nu nog steeds heeft. Wanneer je bij mij een afspraak maakt voor een kennismakingsbehandeling, krijg je advies over de juiste verzorging en verzorgingsproducten.

Tip 4: gebruik de juiste verzorgingsproducten

De huid in de overgang stelt hoge eisen aan de verzorging. Wanneer jij uit het schap bij de drogist een product kiest dat belooft dat het je rimpels doet verdwijnen, is de kans groot dat het, in het gunstigste geval, niets doet. Maar pas op, want het kan ook averechts werken. Bij mij in de salon kijk ik samen met jou welke producten en behandelingen er nodig zijn om jouw huid weer te verbeteren en in balans te brengen.

Tip 5: ga voor huidverzorging op maat

Ik kan verschillende behandelingen en producten inzetten om jouw huid in de overgang een boost te geven. Met de door mij zelf ontwikkelde FlowBoost+ methode – een heel zachte vorm van massage – kan ik onzichtbare blokkades onder je huid die problemen veroorzaken oplossen of verminderen waardoor ruimte ontstaat voor blijvende huidverbetering. Een andere mooie behandeling is bijvoorbeeld de Powerful wrinkle eraser – een minifaceliftbehandeling voor de rijpere huid – waarmee ik je huid lift, verstevig en verjong. Tijdens de behandelingen maak ik gebruik van producten van LOOkX Skincare en IK Skin Perfection: kwaliteitsmerken met hoge percentages werkstoffen.

Tip 6: Neem contact op

Jouw huid in de overgang heeft het zwaar te verduren. Wees lief voor je huid en neem contact met me op, dan werken we samen aan het hoogst haalbare resultaat.