Wanneer je last hebt van een onzuivere huid, kan dat erg vervelend zijn. In de spiegel zie je dan bijvoorbeeld puistjes, mee-eters of wellicht irritatie en roodheid. Dat kan een gevoel van onzekerheid met zich meebrengen, maar ook voelt de huid onrustig en soms pijnlijk aan. Een manuele lymfedrainage is dan een mooie mogelijkheid om weer wat balans en evenwicht in de huid te brengen. Maar hoe ziet zo’n behandeling er eigenlijk uit? En wat gebeurt er dan in de huid? Bij Beauty&Skincare Spijkenisse help ik je graag.

Hoe herken ik een onrustige huid?

.
Een onrustige huid is vaak een vetter huidtype. Je huid glimt relatief meer en heeft in verhouding grove poriën. Als je goed kijkt naar je huid, kun de poriën dan ook vaak goed zien. Door deze grove poriën kunnen ze gemakkelijker verstopt raken en ontstaan er zodoende sneller pukkeltjes en mee-eters. Een vette huid komt door een overmatige talgproductie. En hoe meer talg er wordt aangemaakt, des te sneller stapelt het zich op in de huid, waardoor ontstekingen en onzuiverheden tevoorschijn komen.

Waarom helpt een manuele lymfedrainage?

Bij een manuele lymfedrainage kunnen speciale massagetechnieken gebruikt worden die zorgen dat het lymfestelstel wordt geactiveerd. Het spoort je lichaam aan om aan het werk te gaan en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor verbetert je huid zich op een natuurlijke manier en verdwijnen de puistjes en mee-eters. Daarnaast kan de massage van pas komen om vochtophopingen los te maken. Zodoende werkt de lymfedrainage zuiverend, zodat er meer balans ontstaat in de onrustige huid.

Wat kan ik verwachten tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling probeer ik door middel van zachte, pompende bewegingen je lymfevaten te stimuleren om het vocht te vervoeren. Ik begin altijd in de hals, ongeacht waar je probleem zit. De hals is namelijk een soort ‘startknop’. Deze bewegingen herhaal ik een paar keer, zodat de stimulatie wordt opgebouwd. Langzamerhand masseer ik door naar je gezicht om ook de afvoer van de afvalstoffen aldaar aan te wakkeren. De massage is subtiel en ritmisch, waardoor het geen pijn doet.

Wat staat je te wachten na de behandeling?

Na de behandeling merk je dat de huid gestimuleerd is. Maar voor het eindresultaat is enig geduld noodzakelijk. Je lichaam gaat na de behandeling hard aan het werk om verder op te schonen en alle onnodige stoffen de deur te wijzen. Op die manier heeft de manuele lymfedrainage een langdurig opschonend effect. In de meeste gevallen is er geen specifieke nazorg nodig na de behandeling. Wel kan ik op het gebied van verzorging altijd advies geven, bijvoorbeeld over de juiste producten en methodes. Zo kan het raadzaam zijn een voedende maar matterende nachtverzorging te gebruiken of een milde en effectieve cleanser om je huid te reinigen.

Nieuwsgierig?

Ben jij benieuwd naar een manuele lymfedrainage? Bij Beauty&Skincare Spijkenisse help ik jou graag verder. Tijdens een intakegesprek kijk ik uitgebreid naar je huid en kun jij je wensen delen. Ook ondersteun ik graag bij andere huidproblemen. Misschien ben jij wel een langere tijd ziek geweest en is je huid geïrriteerd? Daar zijn verschillende behandelmogelijkheden voor. Neem gerust contact op voor vragen of het maken van een afspraak!