Bye,bye tired & dull skin. Hello glow!

Vitaliseert, brengt de natuurlijke glans terug & stimuleert de doorbloeding.

 

Vitaliteitsbehandeling, voor de vermoeide huid, rokershuid, gestresste huid, huid na ziekte.

 

Veeleisende huid

Als we eenmaal de 25 zijn gepasseerd, wordt ons gezicht steeds duidelijker getekend door het leven. De eerste lijntjes en rimpeltjes verschijnen rondom de ogen en de mond en op het voorhoofd. En in de loop van de jaren nemen de kenmerken van veroudering steeds verder toe. De huid wordt dunner, sneller bleek, ziet er vermoeider uit, droogt eerder uit en is dus ook kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf. De huid wordt ook slapper door vermindering van bindweefsel, collageen en elastine vezels.

Huidveroudering

Door vermindering(o.a door invloed van UV-straling) van de elastine vezels verliest de huid elasticiteit. De huid vertoont dan rimpels en een ‘craquelé-effect’,veel kleine, ondiepe rimpeltjes die verdwijnen door de huid iets op te rekken. En ook door de verminderde productie van collageen verslapt de huid en verliest ze haar spankracht. Ook het onderhuids vetweefsel wordt dunner waardoor de huid minder vol en veerkrachtig blijft.

Zweet en talg vormen een laagje op de huid, waardoor het vocht in de huid moeilijker kan ontsnappen en verdampen. En in de huid bevinden zich ook nog stoffen die het vocht aan zich binden, het zweet en talg en de zogenaamde vochtbinders houden de huid mooi vochtrijk. Bij het ouder worden nemen deze functies van de huid af, met als gevolg een drogere en ruwere huid.

De hoeveelheid van pigment bepaalt de kleur van de huid. Naarmate de huid ouder wordt worden de pigmentcellen steeds minder goed over de huid verdeelt en ook de productie van deze cellen wordt minder constant, waardoor er witte en donkere vlekken ontstaan.

Maar niet alleen door huidveroudering kan deze achteruitgang van de huidcellen ontstaan, maar ook door ziekte, stress en diverse andere oorzaken. Waarbij zonlicht ook een grote invloed heeft op de veroudering van de huid.

De huid heeft dan ook een goede “therapie” nodig om vroegtijdig verlies van deze huideigenschappen te voorkomen. Maar je kan zeker ook een huid die aangedaan is door het leven weer vitaliteit terug geven met de juiste behandelingen en producten.

Het is helaas niet mogelijk om huidveroudering helemaal te voorkomen, maar je kan wel een aantal dingen doen( en laten) om het proces te vertragen;

  • Reinig je huid iedere dag en gebruik de juiste verzorging voor je huid.
  • Wees voorzichtig met zonlicht, maar doe dit al vanaf een jonge leeftijd, want zonneschade wordt opgeslagen in de huid; in de jeugd opgelopen schade kan op latere leeftijd problemen geven.
  • Niet roken, door roken verslapt de huid sneller en ontstaan er rimpels.
  • Probeer gezond te eten en drink voldoende water.

 

 

Wil je gemak, voordeel en je huid verbeteren? Dan is een VIP-pakket misschien wel wat voor jou!