It’s great to hydrate!

Hydrateert, vermindert droogtelijntjes, vermindert trekkerig gevoel & voorkomt huidveroudering

 

Moisture boost behandeling, voor de droge, vochtarme huid

 

Algemene kenmerken droge huid

Het gevoel dat je de hele dag moet smeren, dat de huid kriebelt, schilfert, er mat uitziet en trekkerig aanvoelt? Dan heb je waarschijnlijk last van een droge huid.  Deze huid kenmerkt zich door hele fijne poriën, schilfers en heeft geen natuurlijke glans op het gelaat.

 

Droge huid door kanker of chronische aandoeningen

Bij chemo, bestralingen of intensieve medische behandelingen, gebeurt er veel met de huid. Het belangrijkste wat je kunt doen is de barrièrefunctie van de huid te versterken, dit doe je door voor je aan  intensieve therapieën begint met een hydraterende behandeling. Met deze behandeling zorg je ervoor dat het vocht in de huid langer wordt vast gehouden, zodat je huid beter bestand is tegen de slechte invloeden die medische behandelingen op de huid hebben. En om de barrièrefunctie sterk te houden is het belangrijk om thuis huidverzorging gebruiken zonder belastende toevoegingen.

 

Een droge huid voorkomen en behandelen

Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken om de conditie van een droge huid te verbeteren. En daarnaast speciale behandelingen te ondergaan zodat de huid niet meer kriebelt, trekt of schilfert. Want er kunnen 2 oorzaken zijn die een droge huid veroorzaken; een lipidentekort of een vochttekort.

Een tekort aan lipiden (vetten) in de droge huid heeft te maken met het feit dat dit huidtype voornamelijk weinig talg van nature bevat of er is sprake van een afgenomen talgproductie. Het is daarom belangrijk dat dit huidtype intensief met lipidenrijke middelen wordt verzorgd en beschermd.

Bij een vochtarme huid is het lipidengehalte vaak prima op peil, maar is het juist het vochttekort dat de huid parten speelt. In dit geval zijn verzorgingsproducten nodig met een laag lipidengehalte en een hoog vochtgehalte. Een droge huid is een huidtype, een vochtarme huid is een huid conditie, (ook een vette huid kan vochtarm zijn)

 

Huidverzorgingsproducten voor de droge/vochtarme huid

Als de huid erg droog en schilferig is en je gebruikt nooit een dag- of nachtcreme, dan kan de huid zo intens droog worden dat deze eerst erg gevoelig wordt en daarna zelfs in een huid met eczeemplekken kan veranderen. Met als gevolg dat de huid op een gegeven moment niks meer kan verdragen. Dus misschien lijkt het op het eerste gezicht dat een droge huid minder verzorging nodig heeft, maar niets is minder waar! Juist deze huid heeft een goede verzorging nodig.

Door een combinatie van producten en behandelingen voor de vochtarme/droge en gevoelige huid kan de weerstand van de huid sterk verbetert worden, waardoor verergering van klachten voorkomen wordt.

 

 

Wil je gemak, voordeel en je huid verbeteren? Dan is een VIP-pakket misschien wel wat voor jou!