De-stress your skin!

Kalmeert de huid, vermindert roodheid en irritatie & verzacht de huid

 

Kalmerende behandeling voor de gevoelige kwetsbare huid, couperose huid, jonge huid, huid bij kanker, droge huid door zware medicatie.

 

 Ontstaan gevoelige huid

Gevoelige huid is een huidconditie. Deze conditie van de huid kan ontstaan doordat de droge huid (huidtype) zo intens droog is geworden, dat het bijna niets meer kan verdragen. Dit kan bij iedereen ontstaan door verschillende oorzaken. Onderga je intensieve medische behandelingen, dan is de oorzaak duidelijk waardoor de gevoeligheid van de huid is ontstaan. Ben je niet ziek en heb je geen idee waardoor de gevoeligheid is ontstaan, ook dan kan je met deze behandeling de beschermlaag van de huid herstellen, waardoor de gevoeligheid afneemt. Daarnaast is het ook belangrijk om thuis met huidverzorgingsproducten, zonder belastende toevoegingen, de barrièrelaag sterk te houden.

 

Couperose

Mensen met een droge huid hebben ook meer kans op couperose, dit zijn plekken met chronisch verwijde haarvaatjes, die als fijne rode of roodblauwe draadjes door de opperhuid heen schemeren. Deze chronische verwijding ontstaat doordat de bloedvatwandjes hun elasticiteit hebben verloren, waardoor de vaten gevuld raken met bloed. Dit is vaak te zien op de wangen en de neus.

Roken vernauwd het vasculaire netwerk (verergerd couperose), zo komt er minder zuurstof naar de cellen en ontstaat er tevens een doffe, grauwe teint. Maar er zijn ook nog andere factoren die couperose kunnen verergeren.

Beïnvloedbare factoren die couperose kunnen verergeren:

  • Roken
  • Te heet douchen / baden / stomen
  • Te scherpe kruiden eten
  • Alcohol
  • Hormoonveranderingen
  • Sauna
  • Zon
  • Te hard uitdrukken van verstopte poriën/ mee-eters

 

Door de huid te behandelen met producten en behandelingen voor een gevoelige huid in combinatie met producten voor de droge/vochtarme huid wordt de weerstand van de huid sterk verbetert, waardoor verergering van klachten voorkomen wordt.

 

Wil je gemak, voordeel en je huid verbeteren? Dan is een VIP-pakket misschien wel wat voor jou! Klik op de button voor meer informatie.