Als schoonheidsspecialiste heb je vaak bijzondere ontmoetingen. De huid is iets intiems, en daardoor ontstaat er al snel een band. Dat merk ik ook in mijn salon aan huis Beauty & Skincare Spijkenisse. Hier behandel ik mensen met allerlei vragen of klachten omtrent de huid. Maar in het bijzonder richt ik me op huidverzorging bij mensen die te maken hebben met kanker en de behandeling daarvoor. Wat mijn werk mooi maakt, is heel simpel. Zien dat wat je doet, werkt, en dat mensen daar enorm blij van worden.

Huidverzorging bij kanker

Sinds twee jaar ben ik gespecialiseerd in huidverzorging bij mensen met (of na) kanker. Wanneer je te maken krijgt met kanker en de behandelingen daarbij, heeft de huid daar vaak behoorlijk onder te lijden. Je krijgt vaak zware medicatie toegediend middels pillen of chemotherapie waardoor je huid erg verandert. Zo kan je huid, waar je eerder nooit problemen mee had, opeens heel droog en schilferig worden. Anderen krijgen juist last van acne.

Enorme impact

Je kunt denken: beter worden is belangrijker dan hoe je huid eruit ziet, maar dat is te kort door de bocht. De ziekte heeft een enorme impact op je lichaam, en mogelijk verlies je je haar of een borst. Dat heeft invloed op je zelfvertrouwen. Als dan ook je huid problemen oplevert, is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Het maakt het ziek zijn extra zichtbaar, en bovendien kunnen een droge huid, acne of andere klachten pijnlijk zijn. Door de huid te verzorgen, kan dat de klacht enorm verminderen en het biedt je een moment van positieve, liefdevolle aandacht voor het lichaam dat het zo zwaar heeft.

Pijn verzachten

Zo had ik een klant die al erg lang bij mij kwam voor reguliere huidverzorging. Op een gegeven moment vertelde ze me dat er een tumor was gevonden. Ze moest worden bestraald in het gebied rondom haar hals en hoofd. Ondanks dat haar huid door de regelmatige verzorging een goede weerstand had opgebouwd, was het niet bestand tegen die behandeling. Haar huid verbrandde. Doordat ik haar speciale medical line-producten kon aanraden en de huid daarmee kon behandelen, verzachtte dat de pijnlijke, verbrande gebieden enorm. Dat ik haar daar zo blij mee zag, dat is heel mooi.

Manuele Lymfedrainage

Naast huidverzorging bij kanker heb ik mij ook gespecialiseerd in manuele lymfedrainage. Deze manuele lymfedrainage vindt de oorsprong in de schoonheidswereld. Het is namelijk heel effectief tegen acne en een onrustige huid. Veel huidproblemen ontstaan namelijk doordat er afvalstoffen achterblijven in de huid. Het transport van deze stoffen gaat traag, en kan snel stagneren. De drainage bevordert dit transport waardoor de huid van binnenuit opknapt. En het mooie is, door het gezicht te behandelen, wordt in feite het hele lymfesysteem gestimuleerd.

Gezonde borsten

Verder gebruik ik manuele lymfedrainage voor huidverbetering in het gezicht, maar richt me hiermee ook op de borstgezondheid van de vrouw. Borsten bestaan voor een groot deel uit vetweefsel, en afvalstoffen zitten graag in dat vetweefsel. Doordat de borsten daarnaast nauwelijks bewegen en veel opgesloten zitten in bh’s, wordt het transport van afvalstoffen ook helemaal niet gestimuleerd. Er kunnen cystes ontstaan of ontstekingen. Door lymfedrainage kan dat worden verholpen. Veel vrouwen hebben klachten of lopen rond met pijnlijke borsten, alsof het erbij hoort. Maar dat is helemaal niet nodig, en ik wil graag zoveel mogelijk vrouwen laten weten dat het anders kan.

Benieuwd?

Ben jij benieuwd geworden naar een gezichtsbehandeling, huidverzorging bij kanker of manuele lymfedrainage? Ik help je graag verder. Wanneer je nog nooit een behandeling hebt gehad, kun je er bekend mee raken door een speciale introductiebehandeling. Ook kun je bij mij terecht voor advies over vragen omtrent de huidverzorging en borstgezondheid.