Veel mensen kampen al hun hele leven lang met een probleemhuid. Droge plekken, kleine pukkeltjes, rode irritatie, langzamerhand raak je eraan gewend. En door die gewenning voel je misschien minder snel de neiging de stap naar de huidspecialist te zetten. Maar als je aanloopt tegen huidproblemen zoals eczeem, kan een bezoek aan de huidspecialist erg waardevol zijn. Graag help ik je bij het versoepelen en verbeteren van de eczeemhuid.

Drukke periode

De bron van de onzuiverheden op de huid kan erg uiteenlopen. Vaak hebben mensen het bijvoorbeeld al een langere periode druk, zitten in een hectische periode op hun werk en zijn veel tijd kwijt aan gezin. Wanneer je langere tijd veel stress ervaart, is dat niet zo bevorderlijk voor de huidgezondheid. Als de huid al een tijdje onrustig, schilferig en droog is, kan dit verder verergeren. Ontstaat er ook een rode gloed met bultjes, dan kan er sprake zijn van eczeem.

Meer onzekerheid

Mensen die voor het eerst eczeem ontwikkelen, schrikken daar soms van. Het voelt onprettig op de huid, kan jeuken en trekkerig voelen. Daarnaast voelen sommigen zich door de onzuiverheden ook onzekerder, en weten niet goed hoe ze de huid hierbij kunnen helpen. Krabben of het gebruiken van agressieve producten kunnen de situatie bovendien verergeren.

Hulp zoeken

Een goede huidverzorging en aandacht voor je huid is, met andere woorden, essentieel voor het verminderen van eczeem. Wanneer iemand bij mij terecht wil voor huidverbetering, plannen we altijd eerst een intakegesprek in. In dit intakegesprek kan ik nauwkeurig kijken naar de huidconditie en beoordelen waar de huid het meest behoefte aan heeft. Bij Beauty&Skincare Spijkenisse kan ik verschillende technieken of producten inzetten om de huid tot rust te brengen en te laten herstellen.

De behandeling

Het was verstandig van om eczeem wél te laten behandelen. Wanneer je eczeem verwaarloost, wordt het alleen maar erger. Omdat eczeem vaak een reactie is van een droge huid, kies ik geregeld voor een Moisture boost-behandeling. Hierbij gebruik ik vochtinbrengende producten, zodat de huid weer voldoende gevoed wordt. Daarna kan ik ook voedende producten mee naar huis geven, zodat je in de toekomst de gevoelige huid effectief kan behandelen.

De huid kalmeren

Na een behandeling voel je vaak gelijk verandering. Doorgaans wordt de jeuk direct gekalmeerd en oogt de huid ook veel rustiger. Het is belangrijk in de periode daarna trouw de huid te blijven verzorgen met de producten en tips die je meekrijgt, zodat de huid soepel en gezond kan blijven. Heb jij last van eczeem of een ander huidprobleem? Dan kun je altijd bij me terecht voor een verzorgende behandeling of persoonlijk advies.