Het zijn geen gemakkelijke tijden. Je zorgen maken om een onbekende ziekte, stress over steeds strengere maatregelen en minder kunnen zien van geliefden gaan niet in de koude kleren zitten. Als je dan ook nog een ziekte hebt, kan het allemaal wel eens te veel worden. Mensen met kanker hebben het al zwaar genoeg. Zij kunnen wel wat liefdevolle aandacht gebruiken. Bij Beauty&Skincare Spijkenisse leg ik je graag in de watten – ook op afstand.

Veel veranderingen

Wanneer je kanker hebt, is er natuurlijk een hoop om je zorgen over te kunnen maken. Hoe verloopt de behandeling, wat kun je doen om weer gezond te worden, welke onvermoede zaken zullen er op je pad komen? Maar ook je lichaam ondergaat veel veranderingen. Goed voor jezelf zorgen en je lichaam met liefde benaderen is dan ook zeer welkom, zeker wanneer je je gestrest voelt.

Andere verzorging

Door chemotherapie en bestraling kan de huid veranderen. Je gebruikelijke huidverzorging kan dan niet meer afdoende zijn, of helemaal niet goed meer passen bij de nieuwe huidbehoeftes. Zo wordt de huid vaak droog en schilferig, of kan de huid juist vetter worden. Ook reageert de huid doorgaans veel gevoeliger op cosmetica en ontstaan er sneller irritaties. Verder merken sommige mensen dat de huid er meer opgezet uitziet, doordat ze vocht vasthouden door medicatie.

Invloed stress

Maar ook stress heeft invloed op de huid. Wanneer we erg veel stress hebben, maakt het lichaam veel cortisol aan. Een hoge cortisolspiegel zorgt ervoor dat de hormoonbalans uit evenwicht raakt. Je kunt sneller last hebben van onzuiverheden, maar ook is de huid dan vatbaarder voor bacteriën. Puistjes, irritaties en ontstekinkjes liggen dan op de loer. Niet iets waar je op zit te wachten, wanneer je je lichaam zo gezond mogelijk probeert te krijgen.

Online workshop

In het kader van Look Good, Feel Better organiseerde ik al vaker (online) workshops om vrouwen te helpen bij hun huidverzorging tijdens kanker en hen even in de watten te leggen. Juist nu kunnen veel vrouwen die een oncologische behandeling ondergaan wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom biedt ik ook in de coronaperiode online workshops aan. Veilig, op afstand, maar wel een moment om de zinnen even te kunnen verzetten.

Ontspanning en verlichting

In de workshop leer ik je graag hoe je de huid zo goed mogelijk kunt behandelen. Zo kijken we welke klachten je precies ondervindt en hoe je deze het best kunt ondervangen met de juiste reiniging, verzorging en bescherming. Door op een liefdevolle manier aandacht aan jezelf te kunnen besteden, kan dat de broodnodige ontspanning en verlichting bieden die je zo nodig hebt in je herstel. Ben je ook toe aan een verwenmoment? Ik ben er graag voor je.

Beauty&Skincare Spijkenisse

Wil jij weer stralen? Bij Beauty & Skincare Spijkenisse ben je van harte welkom. Ik help je graag met de juiste verzorging. Naast huidverbetering bied ik ook andere schoonheidsbehandelingen aan zoals gelegenheidsmake-up en harsen. Verder ben ik gespecialiseerd in lymfedrainage en borstgezondheid. Ben je nieuwsgierig? Neem gerust contact met mij op voor vragen of om een afspraak te maken.