Eens in de zoveel tijd breekt een moment aan om te reflecteren op je gedrag. Vaak is dat rond nieuwjaar, maar ook op andere momenten kun je het gevoel krijgen het roer eens om te moeten gooien. Opeens sta je stil bij je eet- en koopgedrag en leefstijl en merkt dat je het anders zou willen doen. Ook op het gebied van huidverzorging is het belangrijk zo nu en dan eens na te denken over wat er al goed gaat, en welke goede voornemens je huid nog verder kunnen verbeteren. Bij Beauty & Skincare Spijkenisse helpen we je daar graag bij!

Aandacht voor de huid

Een gezonde en mooie huid heeft aandacht nodig. Toch lukt het veel mensen niet goed om de huidverzorgingsroutine op de rit te krijgen. Jammer, want een goede huidverzorging zorgt voor minder klachten en een langer jong uitziende huid. Maar welke goede voornemens gaan jou helpen daadwerkelijk beter voor je huid te zorgen? Je kunt daarbij denken aan een aantal zaken die je regelmatig kunt doen voor een betere huid.

Voornemen: genoeg water drinken

Het eerste voornemen is goed voor het gehele lichaam, en dus ook voor de huid. Door voldoende water te drinken, hydrateer je je lichaam en kan het beter afvalstoffen afvoeren. Daarmee voorkom je dat deze stoffen zich opstapelen in de huid en daarmee onzuiverheden veroorzaken. Houd je nou niet zo van water? Ook (groene) thee is een gezond en hydraterend drankje. Laat koffie of frisdranken zoveel mogelijk staan.

Voornemen: zonbescherming gebruiken

De zon is natuurlijk een belangrijke bron van vitamine D, maar te veel zonlicht brengt ook nadelen met zich mee. Zo wordt een groot deel van de tekenen van huidveroudering veroorzaakt door uv-straling. Daarom is het erg belangrijk de huid te beschermen tegen uv-straling aan de hand van een SPF van minstens 30. Op zonnige dagen is het belangrijk dat je dit herhaaldelijk aanbrengt, om er zeker van te zijn dat de huid beschermd is.

Voornemen: dagelijks reinigen

Heel begrijpelijk: je bent moe, hebt een lange dag achter de rug en wilt het liefst linea recta je bed in. Na het tandenpoetsen is het moeilijk de moed te verzamelen om koud water in je gezicht te gooien en je gezicht te wassen. Maar wist je dat als je de huid niet reinigt, je de aanmaak van nieuwe cellen bemoeilijkt? Bovendien zorgt de ‘viezigheid’ op je gezicht ervoor dat de poriën sneller verstopt raken en je puistjes kunt krijgen. Dagelijks ‘s ochtends en ‘s avonds het gezicht wassen is daarom erg belangrijk. Voor tips over de juiste, milde reinigers, kun je uiteraard bij Beauty & Skincare Spijkenisse terecht.

Voornemen: naar de huidspecialist

Eens in de zoveel tijd ga je naar de tandarts om de gezondheid van je tanden te controleren. Waarom zou je dan niet af en toe naar de huidspecialist gaan voor een advies en controle? De huidspecialist kan je alles vertellen over welke verzorging en bescherming jij het beste kunt gebruiken voor jouw specifieke huidtype. Bij Beauty & Skincare Spijkenisse sta ik graag voor je klaar voor een persoonlijk advies en intensief verzorgende behandeling.